dinsdag 27 november 2007

Aflevering 3

De afgelopen twee dagen hebben we het verhaal van Olaf en Tosca opgenomen. In dit verhaal zoekt Olaf een manier om zijn relatie te beëindigen. De hoofdrollen werden gespeeld door Gary Blufpand (uit Groningen) en Elise Schaap (uit Apeldoorn). We begonnen zaterdag met filmen in een studentenkamer in de Oosterpoort en 's avonds filmden we in een appartement aan de Nieuweweg, dat we met enkele aanpassingen omtoverden tot de kamer van Tosca.
Op zondag gingen we, ondanks het slechte weer, naar buiten voor een scene waarin Olaf met zijn vriend door de stad loopt. We wilden ze van opzij filmen en de camera met ze mee laten rijden. We kozen ervoor om dat vanuit een langzaam rijdende auto te doen. Het meest ideale tempo hiervoor bereikten we als de auto door drie mensen geduwd werd. Thijs, Harry en Elise waren de beroerdste niet en duwden de auto door de Oude Boteringestraat. Tussen de hevige regenbuien door kregen we net genoeg tijd om deze scene enkele keren over te doen.
Daarna maakten we enkele opnames in de Universiteitsbibliotheek en vervolgens trokken we weer naar het appartement aan de Nieuweweg. Daar moest onder andere een eerder opgenomen scene overnieuw worden gedaan omdat er 's ochtends bij het terugkijken was gebleken dat een opgespeld microfoontje te duidelijk in beeld was. 's Avonds verplaatsten we ons ook nog naar Jazzcafe De Spiegel voor een scene en tenslotte naar de Papengang waar we ook ondanks de regen enkele mooie plaatjes hebben kunnen schieten. Nu hebben we twee dagen rust en woensdag beginnen we met het laatste verhaaltje dat deel moet gaan uitmaken van de pilot.
Jan-Willem